background

Bedrijfsfotografie Raamsdonksveer

Lipica Rijlaarzen

11 februari 2020


Weet je wat zo leuk is van bedrijfsfotografie? Als fotograaf kom je dan bij verschillende bedrijven binnen en stap je een beetje in een andere wereld. Een wereld die meestal helemaal nog niet bekend was. En dat gevoel kregen wij ook bij Lipica, een fabriek waar ze op ambachtelijke wijze rijlaarzen op maat maken.

Een grote hal in Raamsdonksveer vol zware machines, stukken leer en clusters rijlaarzen wachtend op de volgende bewerking: De plek waar Lipica hun rijlaarzen maken! Helemaal aan het begin van het traject wordt het leer gesneden door Selina die de leersnijmachine bedient. Al is dat eigenlijk niet het echte begin want het begint bij de klant die de laars geheel naar eigen wens kan samenstellen. Volgens ons is niets te gek. De vele maten worden genoteerd en deze opdracht wordt uitgeprint en gaat mee met het hele proces. Na het uitsnijden worden de stukjes leer per laars in manden richting Natasja gebracht. Zij knipt, lijmt, meet, walst en ponst alles voordat het richting de naaimachines gaat. Daar ontvangt Corina de manden die de laars met verschillende zware naaimachines stikt. De laars krijgt dan echt al vorm maar is dan nog lang niet klaar. Ze komen dan bij Valentijn aan die een leest in de laars plaatst en de binnenzool vast spijkert. Hierna plakt hij de zool en tijdens het proces haalt hij ook nog een brander langs de laars. Indrukwekkend om dit allemaal te zien. Deze laarzen verdienen echt het label 'hand-made'!

Het was een leuke en leerzame ochtend met deze vakmensen. Lipca, met deze foto's op jullie site kunnen jullie laten zien wie jullie zijn en wat jullie doen, want dat mag echt gezien worden!


Bedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie Raamsdonksveer
510

Lipica Rijlaarzen's adresjes

Rijlaarzen:   Lipica in Raamsdonkveer

Bekijk ook eens onze andere blogjesKopfoto Concertfotografie bij Friends of Rock

Concertfotografie bij Friends of Rock

Na een jaar afwezigheid was het weer zover: Het jaarlijkse rockfestijn in hartje Den Bosch bij P79; Friends of Rock editie 9! Zeven gelegenheidsbands hadden zich gevormd om 7 uur lang te tent op stelten te zetten met te gekke rocknummers. Er was heel veel hardrock, metal, enkele meezingers en een flinke dosis 'grunt'. Niet helemaal onze muzieksmaak (er draaien nu Queen, Phil Collins en Ed Sheeran over onze radio), maar er zaten wel nummers tussen die wij konden meezingen ;-)....
lees verder →
Kopfoto Fotoshoot coverband in Helvoirt

Fotoshoot coverband in Helvoirt

Coverband Feisty Fenix wilde graag foto's van hun optreden bij HelvoirThuis in Helvoirt. Dat klonk als een leuke opdracht want wie werkt er niet graag met goede muziek? En zo vielen wij om 22:00 een goed gevulde zaal binnen met een gezellig publiek.....
lees verder →
Kopfoto Kickboks clinic Remy Bonjasky

Kickboks clinic Remy Bonjasky

Net als vorig jaar was er weer een kickboks clinic bij de Kreek georganiseerd door Team Kickboxing Kerdriel. Vorig jaar was het Nieky Holzken en deze keer werd hij gegeven door Remy Bonjasky. Nadat de deelnemers naar de kickboks demonstratie van Tayfun Ozcan hadden gekeken werd het tijd voor de warming-up met Remy!....
lees verder →